top of page
  • mara861

De beste tips bij een stinkende ademNiets is vervelender dan te praten met iemand die een stinkende adem heeft. Toch kan het ons allemaal gebeuren en soms heb je het zelf niet eens in de gaten. Wat kun je doen? Wij geven je tips bij een stinkende adem.


Praten met iemand die uit zijn mond stinkt, is heel vervelend. Niet alleen voor jou, maar ook voor je gesprekspartner. Wat doe je? Zeg je het hem of haar? Of probeer je het gesprek zo kort mogelijk te houden? Beter is om iemand erop te wijzen omdat mensen met een stinkende adem het zelf vaak niet weten.


Te veel knoflook


Hoe ontstaat een slechte adem? Dat kan verschillende redenen hebben. Als je de avond ervoor een maaltijd met veel knoflook hebt gegeten, is de kans dat je de dag erna fris ruikt uiterst klein. Niet fijn, maar dat gaat wel weer snel over. Vervelender wordt het als je het altijd hebt. Het kan zijn dat je bacteriën achterop je tong hebt die voor een vieze geur zorgen. Ook is het goed om te achterhalen of je je gebit goed verzorgt. Achtergebleven restjes voedsel kunnen een heel smerige lucht verspreiden.Tips bij een stinkende adem


Oke. Je weet nu dat je adem niet fris ruikt en je wilt daar van af. Wat kun je doen? Wij geven je tips bij stinkende adem.


Drink water!


Wat altijd helpt en fris aanvoelt is water. Drink veel water. Word je ’s ochtends wakker en voelt het alsof je een dood vogeltje in je mond hebt? Drink gelijk een glas water. Je mond is immers droog geworden tijdens je slaap en door het drinken van water wordt het weer lekker fris.


Naar de mondhygiëniste


Je gebit goed verzorgen helpt sowieso bij stinkende adem. Dat betekent twee keer per dag goed poetsen, het liefst met een elektrische tandenborstel. Daarnaast helpt het ook om te flossen en tandenstokers te gebruiken. Misschien wel de beste tip bij stinkende adem is een afspraak maken met de mondhygiëniste. Hij of zij reinigt je gebit grondig en als je twee keer per jaar een afspraak maakt, is de kans dat je gebit schoon een fris blijft groot. Zo voorkom je een slechte adem.Eet voldoende


Mensen die een dag vasten of streng diëten en dus weinig voedingsmiddelen tot zich nemen, lopen het risico dat ze uit hun mond gaan stinken. Zorg er dus voor dat je regelmatig iets eet en blijf water drinken. Een appel bijvoorbeeld zorgt voor een frisse mond en adem.


Smintjes en pepermunt


Hoewel het niet langdurig werkt, is het eten van een pepermuntje, smintje of kauwgommetje ook een oplossing. Je hebt in elk geval even een frisse mond en geen last van een stinkende adem.

En de laatste tip bij stinkende adem is: breng een bezoek aan de huisarts. Soms heeft het niets met je gebit te maken maar is een lichamelijke kwaal de boosdoener.


Stoppen met roken


Roken is voor veel dingen slecht en hier kun je nu ook de geur van je adem aan toevoegen. De geur van het roken zelf is alles behalve bevorderlijk voor de geuren uit je mond, maar ook de algehele gezondheid en het herstellend vermogen van de mond gaan er rap door achteruit. Stoppen dus!6 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page