top of page
  • mara861

Wat is het nut van de mondhygiënist?

Inmiddels weet ik het nut van de mondhygiënist is en hoe belangrijk het is twee keer per jaar mijn gebit onder handen te laten nemen door haar


Een paar jaar geleden verwees mijn tandarts mij door naar zijn mondhygiëniste. Het zweet brak me uit. Het nut van de mondhygiëniste had ik nooit zo begrepen. Ik hoorde verhalen over hoe pijnlijk zo’n behandeling was. Toch ging ik. En wat ben ik blij dat ik dat deed.


Ik ben in het bezit van een mooi gebit. Mooi maar zwak. En ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat mijn tanden en kiezen gezond en sterk blijven. Het nut van de mondhygiënist zag ik niet in; sterker in hoorde van mensen in mijn omgeving die er wel heengingen, horrorverhalen. Over haken die tussen de tanden worden geragd en stokers die het tandvlees rauw maken. Neuh, ik keek niet echt uit naar de mondhygiëniste.


Inmiddels weet ik het nut van de mondhygiënist is en hoe belangrijk het is twee keer per jaar mijn gebit onder handen te laten nemen door haar. Ondanks dat ik het nog steeds geen pretje vind, moet ik bekennen dat ik er langzaam aan wen en de behandelingen steeds minder pijnlijk zijn. Waarom we eigenlijk allemaal twee keer per jaar naar de mondhygiënist zou moeten gaan? Nou, hierom:


Nut van de mondhygiënist


Een goede mondverzorging is super belangrijk voor het behoud van je tanden en kiezen. Waarschijnlijk maakt je tandarts je gebit ook schoon na een controle, maar dat is redelijk oppervlakkig. De mondhygiënist verwijdert tandsteen en tandplak. Maar ook geeft hij of zij advies over hoe je je tanden en kiezen het beste kunt verzorgen.


Voorkom ziektes


Je mond kan extra kwetsbaar zijn omdat je bijvoorbeeld dagelijks medicijnen slikt. Als je regelmatig een puffer gebruikt tegen benauwdheid, dan kunnen er schimmels in je mond ontstaan. Mensen met hartkwalen wordt aangeraden goed voor het gebit te zorgen omdat dat belangrijk is voor hun gezondheid. Ontstekingen van het tandvlees kunnen samengaan met aandoeningen van het hart en bloedvaten.


Het nut van de mondhygiënist is dus belangrijk. Net zo belangrijk al twee keer in het jaar een bezoek brengen aan de tandarts. Mijn mondhygiënist zit in hetzelfde pand als mijn tandarts, dus ik combineer het. Eerst naar de mondhygiënist en daarna naar de tandarts. De mondhygiënist heeft al uitgebreid gekeken en gereinigd en daarna checkt mijn tandarts ook nog mijn gebit. Dan kan ik er weer een half jaar tegen. En mijn gebit ook!

4 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page