top of page
  • mara861

Hoe reinig je moeilijk bereikbare plekken in de mond?
Poets jij elke ochtend vol aandacht je tanden en kiezen? Waarschijnlijk niet altijd. Soms heb je net even te weinig tijd en raffel je het af. Probeer toch om goed te poetsen en vergeet niet de moeilijk bereikbare plekken in de mond. Wij geven tips over hoe je dat het beste kunt doen.


Een gezonde mond, met stralende tanden en kiezen krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Bij voorkeur twee keer per jaar een tandartscontrole en een of twee keer per jaar een behandeling van de mondhygiënist of preventie-assistent kom je al een heel eind. Zowel de tandarts als de mondhygiënist controleren het gebit en houden het schoon. Daarna is het aan jou om je gebit te verzorgen en goed te onderhouden.


Dat begint bij de juiste producten. Een goede mondverzorging begint bij het tandpasta kopen. Een tandpasta helpt je de aanslag van je tanden te verwijderen. Bovendien zorgt tandpasta voor een frisse adem en een schoon gevoel in je mond. De tandpasta die je kiest is heel persoonlijk en eigenlijk zijn alle tandpasta’s goed. Het is namelijk de mechanische beweging van het poetsen die de tanden en kiezen daadwerkelijk schoonmaakt.


Wat heb je nodig?


Voor een complete mondverzorging heb je een aantal producten nodig. Zoals gezegd heb je tandpasta nodig en natuurlijk een tandenborstel. Je kunt kiezen tussen een handtandenborstel of een elektrische tandenborstel. Om je tanden en kiezen goed te kunnen poetsen moet je een borstel hebben waarmee je ook goed bij je achterste kiezen en verstandskiezen kunt komen. Op een elektrische tandenborstel kun je een kleine borstelkop zetten, waardoor je ook makkelijk op de lastig bereikbare plekken kunt poetsen. Doe je mond niet te ver open want dan kom je er ook niet goed bij. Gewoon losjes open, borstel op alle zijden van de kies zetten en dan gaat het poetsen vanzelf.


Interdentale reiniging


Met goed poetsen, ook achterin, kom je een heel eind maar ben je er nog niet. Tandartsen raden aan flosdraad en tandenstokers aan voor interdentale reiniging. Daarmee wordt het schoonmaken van de ruimtes tussen je tanden en kiezen bedoeld. Als je elke avond voordat je naar bed gaat een tandenstoker tussen je tanden haalt of goed flost, weet je zeker dat er geen etensresten meer tussen je tanden zitten. Dat maakt de kans op gaatjes een stuk kleiner. Bovendien kunnen achtergebleven etensresten voor een nare smaak in en geur in je mond zorgen. Dit voorkom je door dus door goede interdentale reiniging.


Wat kies jij?


Onmisbaar bij het schoon- en gezond houden van je gebit, is een goede tandenborstel. Er zijn talloze verschillende borstels verkrijgbaar, onder meer bij Tandenborstelexpert. Aan jou de taak de beste uit te kiezen. Sommige mensen vinden een harde tandenborstel fijn, andere zweren bij eentje met wat zachtere borstelharen. Kies je voor elektrisch poetsen of houd je het bij een handtandenborstel? Ontdek wat prettig is voor jou en kies een borstel die prettig aan voelt en helpt jouw tanden en kiezen gezond te houden. Ook voor het schoonhouden van verstandskiezen, die ver achterin de mond zijn verstopt, zijn speciale borstels verkrijgbaar zodat je er beter bij kunt. Poetsen gaat dan een stuk makkelijker.


7 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page